Alla inlägg under februari 2013

Av Therese Andersson - 24 februari 2013 03:29

Mia har varit sjuk i veckan som varit... Det började med att hon kräkte upp all välling i måndags morse som sedan följdes av ytterligare en kräk den dagen... Sen kom det inte mer förrän morgonen efter, samma sak då att vällingen kom upp. Dumt av oss att inte skippa vällingen eftersom det är fullkorn och det är inte riktigt bra för en tom mage!

Ytterligare några kräk på tisdagen så jag och Thomas gick bara och väntade på att också börja må illa... Men det kom aldrig och Mia var hur pigg som helst mellan spyorna!

Sen i onsdags trodde jag det var över för då hade hon inte kräkts på jättelänge, men efter att ha ätit en hel pannkaka och lite macka så hängde nog inte magen med så det kom upp igen... Men sen dess så är allt bra igen!

Jag har ingen aning om vad detta kan ha varit, men förmodligen någon elak bakterie som satt sig i Mias mage... Eftersom vi inte blivit dåliga!

Det jobbiga med att hon inte var sjuk mer än precis när hon behövde spy var ju att hon blev uttråkad efter att bara ha varit hemma i 4 dagar! Jag vågade inte åka någonstans om det skulle komma tillbaka i torsdags...

Så i fredags tog jag med mig Mia också åkte vi på en shoppingtur! Mössa till lillebror inhandlades och present till en kommande födelsedagsgris. Men Mia gick inte helt lottlös, hon fick lite nya klämmor till håret nu när luggen ska bli lång... Så var hon också nöjd!! :)

Igår var också en underbar dag... Thomas äntligen ledig och Mia frisk! Började visserligen dagen med lite städning, men sen var det tid för minisim för Mia och sen på eftermiddagen kom Mias kompis Roxanna ( och nästkusin) med familj på besök... De är så underbara och leker så bra tillsammans, för det mesta iallafall :)
Mia pratar lite till Roxanna som om hon vore hennes mamma eller nåt men Roxanna följer gärna med på Mias hittepå...
Dessutom har ju Roxanna en liten lillasyster som Mia är förälskad i!

Så det var en trött Mia som vi nattade igårkväll...

Så trött att hon helt enkelt inte visste vad som var upp och ner i sängen.............

Mia
Av Therese Andersson - 21 februari 2013 18:24

Vid middagsbordet sitter Mia och tittar ut och konstaterar att det är mörkt ute.

Mia: -Det är så mörkt ute.
Jag: -Ja klockan börjar bli mycket...
Mia: -Då får vi inte gå ut härifrån!
Jag: -Varför inte?
Mia: -För då kommer lejontigern och tar oss!!


Av Therese Andersson - 20 februari 2013 20:21

Nu när lillebrors rum är nästan färdigt så sitter man och kollar lite på olika saker som man vill ha på hans rum... Lite leksaker som Mia aldrig haft som då kan vara roligt att önska sig till honom istället.

Förmodligen så hamnar en hel del av detta på önskelistan till dopet så småningom!

Man kan lugnt säga att jag fastnat för leksakerna från märket pumpkin!!


Byggklossar från pumpkin

 
Förvaringslåda pumpkin

 
Bjällra pumpkin

 
Knoppussel pumpkin

 
Vagnleksak pumpkin

 
Snutte med roliga detaljer

    
Stapelkuber jabadabado


Underbara leksaker!!!


Av Therese Andersson - 20 februari 2013 15:28

Sitter och tittar på programmet "En unge i minuten" och längtar till det är min tur att få vara med om livets mirakel ytterligare en gång... Från början av graviditeten var jag övertygad om att jag ville föda med kejsarsnitt denna gången eftersom Mia var så stor när hon föddes. Men nu skulle jag gärna vilja föda naturligt och känner mig hur lugn som helst inför det...

Om 1,5 vecka ska jag träffa en specialist igen för att se hur stor bebisen är då, och då kommer vi också planera hur förlossningen kommer gå till väga... Men möjligheten finns att det startar av sig själv innan dess :)

För tillfället mår jag mycket bra och trivs med min mage... Han sprallar runt lagom mycket där inne och jag har inte lika ont längre som för några veckor sedan. Antingen beror det på att han har sjunkit ner och lagt sig tillrätta, eller så är det för att jag har stressat ner och inte är lika mycket igång som när jag jobbade...

Igår plockade vi fram lite bebis grejor såsom babyskydd, amningskudde, babygym m.m Känns helt overkligt att det är så nära!!!

Mia gosar massor med magen och pratar med lillebror... Kommer sakna det sen när han är ute! Jag tror att han känner igen hennes röst numera, för han brukar sprattla ganska mycket när hon varit där och "myst" :)

Av Therese Andersson - 18 februari 2013 22:23

Ligger i sängen och funderar lite... Om några veckor kommer lugnet vi har just nu här hemma att bytas ut mot något helt annat!
Självklart längtar jag till lillebror tittar ut och det ska bli så mysigt med bebismys! Men samtidigt kan jag inte låta bli att fasa lite över sömnlösa nätter, dåligt tålamod och stress när man ska rå om två små hjärtan!

Sen alla sjukdomar som härjar nu, han är ju så skyddad där inne i värmen...

Mia har blivit så stor så det mesta är oerhört enkelt med henne nu! Ta med henne någonstans är inga problem, vila på soffan när man är sliten är inga problem... Man styr henne efter vad som passar just då... En liten bebis får man följa vad den vill just då och det kan vara ganska frustrerande när man dessutom inte har en aning om vad den vill!!

Mina dagar just nu är dessutom helt underbara... Får ha min ögonsten hemma vissa dagar så vi kan hitta på saker, sen några dagar får hon leka av sig på hennes älskade dagis och jag får då egentid att göra det jag känner för helt ensam... Så egentligen gör det inget att bebis väntar några veckor till med att titta ut, jag har inte hunnit bli uttråkad än!!

Nu ska jag njuta av ännu en natt där jag själv bestämmer när jag ska vakna... Om någon/några veckor är det någon annan som bestämmer när jag ska vakna!!! :)

Slänger in en bild på mina älsklingar som somnat på soffan som vanligt...........

Av Therese Andersson - 17 februari 2013 14:10

Äntligen fick vi tummarna loss och fotade mig och min gigantiska mage litegrann...

Mia ville självklart också vara med på bilderna och med en riktigt rufsig liten kalufs så fastnade även hon på bilderna ;)

Thomas står bakom kameran och jag kan ju erkänna att han fick ta mååååånga bilder innan jag blev nöjd!

Men han gjorde det iallafall så jag får väl vara glad...

Frustrerande när man inte kan göra det själv! ;)

Här kommer några av bilderna...

 

 

   

 

 

    


Av Therese Andersson - 16 februari 2013 10:21

Äntligen har jag fått tid till att göra fina tårtor igen och först ut med beställning var fina Jessica som önskade en bondgårdstårta till sin son Oliver som fyllde 2 år igår!!


Han är glad i traktorer och därför ville hon ha med en traktor på tårtan... Först var jag lite skeptisk till om jag själv skulle bli nöjd med traktorn som jag skulle göra, så jag lovade ingen traktor... Men efter att jag börjat göra den så ville Mia gärna ha traktorn och det var ett bra betyg på att Oliver också skulle gilla den :)


När de kom och hämtade tårtan så ville Oliver ta alla djuren och traktorn direkt, underbar reaktion... Dock så blev grisen öronlös ganska omgående! Men det är ju trots allt Olivers tårta, jag vet ju att där var öron från början :)



Tårtan är gjord på ljus botten.
Fylld med hallonmousse, hallon och vaniljmousse.
Spacklad med grädde.
Täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda i sockerpasta.

Av Therese Andersson - 14 februari 2013 20:25

Idag var det dags för barnmorskebesök igen...

Vi har bara bokat en träff till om 1,5 vecka för sen hoppas vi att bebis vill titta ut!


Hjärtljuden låg idag på 149 slag/minut.

Sf måttet är 34, vilket är något över medel men hon tycker inte det verkar vara en stor bebis...

Mitt blodtryck var 110/75, alltså helt perfekt ;)

Min viktuppgång under graviditeten är 10kg... Bra om man jämför med när jag var gravid med Mia. Då gick jag totalt upp nästan 20!!



Känns så overkligt att vara så nära nu... Snart kommer jag vara tvåbarnsförälder!! Hur kommer det bli, hur kommer Mia reagera... Massor av frågor, men det är bara att ta det som det kommer!


Började fundera lite på den dära väskan som ska packas inför bb-vistelsen igår... Det blev inte mer än att jag lade fram lite av kläderna jag vill ha med mig, självklart bara skööööna kläder ;)

Sen får det packas lite till bebis också...

Frågan är bara hur långt innan man vågar köpa hem godsakerna som ska följa med som energipåfyllning... Risken är ju ganska stor om det dröjer lite att det hinner sina lite ;)

Lite blöjor får också inhandlas, skönt iallafall att vi under 1,5 månad sluppit dessa miljöbovar i vårt hem!!




Ovido - Quiz & Flashcards