Här byter vi ämne tvärt i bloggen ;)
Idag har jag gjort en tårta som är fylld med hallonmousse och vitchokladmousse!
Jag tänkte gå igenom steg för steg hur jag gjort:
Först så delade jag tårtbottnen som jag låtit stå i kylen ett dygn med en sk tårtskärare, en tråd på en båge som gör att man får helt jämna lager!
Sedan började jag att bre ut vitchokladmoussen på nedersta delen och sedan hallonmoussen på andra lagret...
Sedan spacklade jag tårtan med smörkräm för att den skulle bli jämn runt om...
Sedan la jag över locket av sockermassa, använder sockermassa då det är så mycket enklare att jobba med än marsipan...
Sedan satte jag ett svart sidenband runt kanten...
Sedan började jag sätta dit blommor som jag stansat ut tidigare...
Sedan penslade jag på lite silverdust för att få lite skimrande yta på de vita blommorna...
Till sist satte jag i silverkulor i de svarta blommorna...
Visst blev den fin!?! :D
Nu hoppas vi bara den är god också ;)
Diana
27 september 2011 16:28
Guuuud så fin! Ta inte med dig till jobbet bara! Börjar få sockeruppstötningar av allt godis som ätitis i helgen här och det finns fortfarande kvar!!!
Therese Andersson
27 september 2011 17:05
Hahaha om där är mer kvar tar jag självklart med... men du är ju ändå ledig på torsdag så du slipper :p
sara och Tilda
27 september 2011 17:16
Shit vad duktig du är, du är en äkta hantverkare ;) Önskar jag hade det tålamodet.
Therese
27 september 2011 17:48
Håller med att den ser jättegod ut! Men kan tänka mig att den inte är mjölkfri :-(
Therese Andersson
27 september 2011 18:25
Nä lite svårt att göra mjölkfria tårtor! ;)
Är han fortfarande lika känslig?
Therese Andersson
27 september 2011 21:16
Ja den blev riktigt bra!! Och det är blommor med den nya stansen ;)
Hanna
27 september 2011 21:55
Fantastiskt snygg och super god! Precis som alla tidigare! Tusen tack för att du är så snäll och lägger ner all denna tid på oss!!
Kram
Therese Andersson
27 september 2011 22:02
Du vet att jag inte hade gjort det om jag inte hade tyckt att det är så fantastiskt kul!! Vad ska jag sen ha för orsak till att baka tårtor stup i ett när festen är över!?! ;)
Therese
27 september 2011 22:59
Jag tror o (hoppas) att han inte är lika känslig, för ngn gång har jag tagit lite dressing på sallad/bakad potatis o då har jag inte märkt av ngn större reaktion. Hoppas innerligt att han ska växa ifrån det just när han sen ska börja äta själv osv blir lite jobbigare men men vi får se...
Therese Andersson
28 september 2011 07:53
Ok, jag hade aldrig stått ut med att ha sån koll på allt och inte få äta något med mjölk i!
De brukar väll växa ifrån de har jag för mig... :D
Ernsten
28 september 2011 22:31
Himla inspirerande med bakbilder. Skoj och riktigt snygg tårta. Fortsätt med sånt :)
Therese Andersson
29 september 2011 08:14
Jadå, jag lovar att lägga ut allt jag bakar! Men det hinns tyvärr inte så ofta som jag velat.. ;)
Therese Andersson
13 oktober 2011 11:19
Ja fast jag tycker det är roligare att göra fina tårtor än tårtor de vill ha... givetvis blir de goda som jag gör men familjen gillar bäst gräddtårtor utan krussiduller ;) och det är inte lika roligt att göra!